Undervisningsforløbet Den Elektroniske Skolekoncert tog sine første skridt for ni år siden og er stadig under udvikling. I 2022 fik Albertslund, Glostrup og Ishøj kommune midler til at udbrede programmet til ni skoler og anvende projektet til at bygge musikalske broer mellem folkeskoler, traditionelle musikskoler og fritidsklubber i kommunerne.
Idéen om at skabe et moderne, tabletbaseret musikundervisningsforløb til folkeskolen blev udviklet i 2015 af Lars Juhl, da han stod i spidsen for uddannelsessektionen på den elektroniske musikfestival Strøm. Kort efter kom musikteknologiinstruktør Rasmus Kjærbo til og bidrog med vitale ideer til udvikling af programmet og dets lektioner. Også musikproducer Rasmus Vincentz Jensen og musikkonsulent Jeanette Frederiksen har været vigtige bidragsydere som instruktører på adskillige afviklinger af projektet.
Den første realisering af Den Elektroniske Skolekoncert fandt sted i maj 2015 med midler fra Åben Skole i Københavns Kommune. Efter flere vellykkede implementeringer på skoler i København i løbet af 2016, blev programmet i 2017-2020 varetaget af musikskolen Rytmisk Center. I skrivende stund er programmets grundlægger ved at etablere en ny platform for videre distribution i Danmark og i udlandet.
Den Elektroniske Skolekoncert er blevet præsenteret på Music Tech Fest i Stockholm i 2019 samt andre konferencer og festivaler, f.eks. SPOT festivalen i Aarhus.